Myndighetene i Somalia får ros for å gjennomføre viktige reformer.

0
262

Myndighetene i Somalia får ros for å gjennomføre viktige reformer som en del av det 4. staff monitored program, men politisk usikkerhet, ekstremvær og utbredt fattigdom setter den økonomisk veksten i skyggen.

Det er viktig at Somalia får støtte fra internasjonale partnere i HIPC-prosessen, men en større del av ansvaret hviler på somaliske politikere som må forene økonomien og andre sektorer under helhetlig system.

Vi håper at HIPC-prosessen vil redusere landets gjeld til et håndterlig nivå, slik at Somalia kan normalisere forhold og samhandle med internasjonale finansinstitusjoner. Det vil åpne for nye muligheter, forutsatt at landet utvikler seg i en stabil retning.

25. November skal vi diskutere mye av dette. Håper vi sees!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here