Vil Somalia få innvilget gjeldsslette før det er for sent?

0
227
Foto: OPM-Somalia Somalias Statsminister Hassan Ali Khaire og Norges Bistandminister Dag-Inge Ulstein.

Skrevet av Thea Sofie Rusten Grastveit, Politisk rådgiver for SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk.

På tidlig 2000-tall kvalifiserte Somalia for gjeldsslette sammen med 39 andre land. 36 land gjennomførte det såkalte Heavily Indebted Poor Countries Initiative (HIPC) og mottok til sammen 76 milliarder dollar i slette. Med denne hjelpen kom mange forgjeldede utviklingsland seg på beina igjen og kunne på nytt benytte offentlige ressurser på tjenester som helse og utdanning, framfor å måtte bruke alle inntekter på betjening av statlig gjeld.

STATSADMINISTRASJON

På grunn av Somalias manglende sentraladministrasjon på denne tiden kunne imidlertid landet ikke motta gjeldsslette, all den tid det ikke fantes en statlig motpart å innvilge gjeldsslette til for det internasjonale samfunnet……

Les hele artikkelen videre her: Slettgjelda.no(Link).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here