tirsdag, august 24, 2021
HomeUncategorizedNorge øker støtten til skatte- og tollreformer i sårbare stater.

Norge øker støtten til skatte- og tollreformer i sårbare stater.

Avtalen, som ble signert 12-09 av statssekretær Aksel Jakobsen og Marcello Estevao, direktør for makroøkonomi, handel og investeringer i Verdensbanken, innebærer at Norge over tre år vil bidra med 88 millioner kroner til Verdensbankens fond for å styrke toll- og skattesystemer i sårbare stater.

Bidraget til Verdensbanken vil blant annet støtte skattereformer i Somalia og andre sårbare stater.

Å ha et bærekraftig skattesystem er noe Somalia har behov for. Det kan blant annet øke regjeringens innenlandsinntyekter og levere grunnleggende tjenester til befolkningen samt øke deres legitimitet. Derfor applauderer Norske myndigheter og deres innsats med skattebistand i sårbare stater.

New agreement with World Bank steps up tax assistance efforts

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments